EP Vertalingen is een vertaalbureau gespecialiseerd in technische vertalingen van en naar het Frans, Engels, Duits en Nederlands. Els Peleman, zaakvoerster van EP Vertalingen, vertaalt zelf al meer dan 15 jaar technische teksten van Duitse en Franse machinebouwers en fabrikanten naar het Nederlands. Daarnaast schrijft zij ook nieuwsbrieven en twee keer per maand verschijnt er ook een blog op haar blogpagina Vertalersavonturen. Deze blogs richten zich vooral tot ondernemers die vertaalwerk nodig hebben, maar daarnaast ook tot startende freelancevertalers.

Deze blogs worden gretig gelezen en gebruikt op universiteiten en hogescholen en daaruit ontstond de vraag om gastcolleges te geven. Ondertussen heeft Els Peleman dit jaar al twee gastcolleges achter de rug, één aan de KUL en één aan de UGent. Daarnaast staat er nog een infosessie over het opstarten als en het leven van een freelancevertaler aan de KUL (Campus Sint-Andries) en ook voor volgend jaar is er al één gastcollege geboekt.

gastcollege

Gastcollege aan de UGent over Reviseren in de praktijk

Vanaf 2019 biedt EP Vertalingen ook een coachingsproject aan voor startende vertalers, precies om deze doelgroep te behoeden voor beginnersfouten en hen op weg te helpen naar een succesvolle carrière als ondernemend freelancevertaler.

Web Analytics