EP Vertalingen is de naam van mijn vertaalbureau. Met mijn vertaalbureau heb ik mij gespecialiseerd in technische vertalingen van en naar het Frans, Engels, Duits en Nederlands. Als zaakvoerster vertaal ik zelf al meer dan 20 jaar technische teksten van Duitse en Franse machinebouwers, technische firma’s en fabrikanten naar het Nederlands. Dat is echt mijn grote passie en die passie die deel ik heel graag met anderen. Zo schrijf ik niet alleen nieuwsbrieven en blogs op mijn blogpagina Vertalersavonturen, maar je kan mij ook als gastspreker vragen op jouw hogeschool of universiteit.

Alles is begonnen met een docente die een paar van mijn blogs gelezen had en mij vroeg of ik niet iets kon komen vertellen rond reviseren. Ondertussen deel ik al mijn knowhow rond dit thema zowel in de vorm van gastlessen als webinars en dat op twee niveaus: voor studenten en voor vertalers. In dat laatste geval gaat het heel erg over praktische tips, terwijl het voor de studenten iets algemener wordt gehouden. Deze gastles geef ik nu ongeveer vijf jaar aan meerdere universiteiten en taalinstituten. Naar aanleiding daarvan zijn er nog andere vragen gekomen en is mijn aanbod onderwerpen voor gastcolleges en webinars uitgebreid. Momenteel heb ik ook al presentaties gegeven rond:

  • jobopportuniteiten voor bedrijfsvertalers (projectmanagement in vertaalsector maar ook andere taalgerelateerde jobs)
  • vertaalprogramma’s,
  • starten als zelfstandig vertaler
  • technisch vertalen: algemeen
  • technisch vertalen Duits-Nederlands, met een proefvertaling die in de gasles wordt besproken.

gastcollege

Gastcollege aan de UGent over Reviseren in de praktijk

Dit was de feedback die ik kreeg na mijn gastcollege Technisch vertalen Duits-Nederlands aan de UGent:

Ze waren zeer enthousiast over jouw gastles. Ze zeiden dat ze veel info hadden gekregen (die ze dus nu ook nog wat moesten verwerken), maar dat ze het veel liever zo hebben dan 2u waarin eigenlijk nauwelijks inhoud wordt overgebracht.
Pluim voor jou dus!!

Daarnaast kunnen startende vertalers ook een coaching bij mij volgen die hen moet behoeden voor beginnersfouten en hen op weg helpt naar een succesvolle carrière als ondernemend freelancevertaler.

Lees zeker ook mijn andere blog rond gastcolleges voor bedrijfsvertalers.

Heb je zelf nog een ander thema of vraag. Stuur mij gerust een mailtje, dan kijk ik of ik iets voor jou kan betekenen.

Web Analytics